MFC Het Veer

Veelgestelde vragen

Item #2

Revalidatie in ons revalidatiecentrum kan enkel starten indien er een verwijsbrief door een externe verwijzer (arts, CLB of 1ste lijnsactor uit de welzijns- of gezondheidssector) is opgemaakt.

Om recht te hebben op een terugbetaling in de kosten moet jij of jouw kind aangesloten zijn bij een zorgkas

Jouw  zorgkas moet akkoord gaan met het onderzoek dat je nodig hebt.  Wij zorgen samen met jou voor de aanvraag en de opvolging.

Om te kunnen starten in het therapeutisch kinderdagverblijf moet je kind goedkeuring hebben van de intersectorale toegangspoort (ITP). Hiervoor moet je samen met een multidisciplinair team (MDT) een aanvraag indienen bij de toegangspoort (A-document). Nadat je dit hebt gedaan, ontvang je een jeugdhulpbeslissing die nodig is om daadwerkelijk te kunnen beginnen. 

De dagopvang in het MFC is niet rechtstreeks toegankelijke hulp (NRTH). Dit betekent dat het niet kan worden gecombineerd met rechtstreeks toegankelijke hulp, zoals bijvoorbeeld mobiele begeleiding vanuit een thuisbegeleidingsdienst. 

De kostprijs wordt vastgesteld door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) en is voor iedereen gelijk. Voor actuele prijzen verwijzen we graag naar hun website. Deze ouderbijdrage kan jaarlijks worden aangepast vanwege indexering. Inbegrepen in deze bijdrage zijn onder andere een warme maaltijd. Kosten voor bijvoorbeeld sondevoeding, luiers en uitstapjes zijn niet inbegrepen. 

U ontvangt maandelijks een factuur met de totale ouderbijdrage. Jaarlijks heeft u recht op een fiscaal attest.  

Het busvervoer wordt alleen op aanvraag georganiseerd en we bekijken jaarlijks opnieuw wat de mogelijkheden zijn. Het is belangrijk om te weten dat we niet voor alle kinderen busvervoer kunnen regelen.  

Je kunt contact met ons opnemen via ons algemene telefoonnummer: 03/778.02.54. Als je liever een e-mail stuurt, kun je dit doen naar administratie.kdv@hetveer.be  

Verder willen we u ook graag verwijzen naar ons ‘Protocol van begeleiding’ dat u bij de start hebt ontvangen. Dit document bevat belangrijke informatie over onze werkwijze en richtlijnen, en kan u helpen bij het begrijpen van onze aanpak en het maken van afspraken. Mocht u dit protocol niet meer hebben of vragen hebben hierover, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

We hechten veel waarde aan jouw mening en nodigen je uit om deze spontaan met ons te delen op verschillende momenten, zoals ouderavonden, oudercontacten, het brengen en halen van je kind, of tijdens overlegmomenten voor de handelingsplanning. Je kunt in vertrouwen je verwachtingen, suggesties, vragen en opmerkingen over de ontwikkeling en activiteiten van je kind bespreken met onze medewerkers. 

Daarnaast vragen we op regelmatige tijdstippen formeel om jouw mening via een tevredenheidsenquête, die schriftelijk zal plaatsvinden: 

  • Na het afronden van de intakeprocedure. 
  • Minimaal om de 4 jaar organiseren we een SWOT-analyse (sterkte-zwakteanalyse van Het Veer) als basis voor het opstellen van ons strategisch beleidsplan. Deze analyse wordt gepland en ingevuld tijdens de ouderraad. 
  • Na het beëindigen van de dienstverlening, als dit niet mondeling is gebeurd (bij het laatste evolutieteam). 

We zullen proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de verbeterpunten die je op deze manier aangeeft. Als je toch ontevreden blijft, kun je een klacht indienen volgens onze klachtenprocedure. 

Als je adres, telefoonnummer of e-mailadres verandert, of als je kind start op school of van school verandert, is het belangrijk om deze informatie door te geven aan de sociale dienst. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze communicatie actueel blijft en dat we op de hoogte zijn van eventuele veranderingen in de situatie van je kind.